Δίνοντας έμφαση στην όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις λειτουργίες της επιχείρησης μας, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη μικρότερη δυνατή σπατάλη πόρων και ενέργειας.

Η εταιρεία μας, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, ενός οργανισμού που αφορά στην ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας των προϊόντων μετά την πώληση, συνεργάζεται με πιστοποιημένες εταιρίες ανακύκλωσης για τα απορρίμματα της παραγωγικής διαδικασίας και επενδύει στην έρευνα για εναλλακτικές μεθόδους παραγωγής των καταναλωτικών ειδών.

Με σεβασµό στις αρχές της βιώσιµης ανάπτυξης, η Delyas Χαρτικά Κρήτης φέρει α΄ύλες πιστοποιημένες κατά το πρότυπο FSC®. Το FSC® Standard είναι ένα Διεθνές σύστημα Αειφορικής Δασικής Διαχείρισης που έχει εκδοθεί από τον Οργανισµό Forest Stewardship Council® και έχει στόχο την αποτελεσματική παρακολούθηση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας. Η παρακολούθηση αυτή αφορά όλα τα στάδια της επεξεργασίας των πρώτων υλών, μέχρι την παράδοση του τελικού πιστοποιημένου προϊόντος στους πελάτες, το οποίο θα φέρει το λογότυπο του οργανισμού Forest Stewardship Council®, διασφαλίζοντας ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πρώτες ύλες και μετέπειτα διαδικασίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου και της υπεύθυνης διαχείρισης των δασών. Προωθώντας την νόμιμη, περιβαλλοντικά κατάλληλη, κοινωνικά επωφελή και οικονομικά βιώσιμη διαχείριση των δασών και των προϊόντων τους συμβάλουμε ενεργά στην φροντίδα και τη διατήρηση του περιβάλλοντος που κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές.

Θέλοντας να συμβάλουμε ακόμα περισσότερο στη βιωσιμότητα και τη μακροημέρευση του περιβάλλοντος έχουμε δημιουργήσει τη σειρά Happy Tree® (θα μπει το λινκ για τα προϊόντα) με φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που παράγονται από πλήρως ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες. Σεβόμενοι το περιβάλλον επενδύουμε σε υλικά συσκευασίας με λιγότερο πλαστικό όπως χάρτινες και βιοδιασπώμενες συσκευασίες. Επίσης, με το επανασχεδιασμένο χαρτί υγείας Delyas χωρίς μαδρέν, ελαχιστοποιούμε τα απόβλητα κατά 82% και το αποτύπωμα άνθρακα κατά 11%. Τέλος, όλα μας τα προϊόντα είναι πλήρως υδατοδιαλυτά με τη μικρότερη δυνατή ρύπανση του νερού και κατ΄ επέκταση του περιβάλλοντος.

Με γνώμονα να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να έχουμε ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον φιλοδοξία μας είναι:

  • Μέχρι το 2022: 50% αύξηση της χρήσης ανακυκλώσιμων α’ υλών.

  • Μέχρι το 2022: 80% αύξηση της χρήσης ανακυκλώσιμων β’ υλών.

  • Μέχρι το 2023: 50% μείωση των μη ανακυκλώσιμων αποβλήτων.

  • Μέχρι το 2025: 70% μείωση της έκκρισης ρύπων.

Μακροπρόθεσμος σκοπός μας είναι, μέσω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας και των κοινωνικών μας δράσεων, να γίνουμε μέρος της παγκόσμιας αλυσίδας για ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον, εμάς, τους γύρω μας και τις επόμενες γενιές. Οδηγός μας είναι οι παγκόσμιοι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης εστιάζοντας και προσπαθώντας συνεχώς σε εκείνους που πραγματικά μπορούμε να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η Delyas Χαρτικά Κρήτης έχοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προσφέροντας χορηγίες και δωρεές σε νοσοκομεία, εκκλησίες, σχολεία, ορφανοτροφεία και ιδρύματα που έχουν ανάγκη. Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας έτσι ώστε να συμβάλλουμε στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής τους.

elGreek